Чому напівсолодке вино?

У напівсухому кількість цукру становить 12-18 грамів на літр, а в напівсолодкому – 18-45. Вина з вищим вмістом цукру називаються солодкими. При цьому відсутність солодкості (сухість вина) не означає, що в ньому не буде фруктових нот.

Різниця між винами – у вмісті цукру. Солодкі, або десертні вина виробляються за іншою технологією, ніж напівсолодкі, в основі створення яких – зупинка бродіння. Напівсолодке – це коли процес бродіння зупинений, і цукор не перебродив в алкоголь. Щодо солодкого вина, є кілька способів його отримання.

Головна відмінність напівсухого від напівсолодкого вина полягає в концентрації цукру. Якщо перше вино містить 5-30 грамів цукру на літр, то для напівсолодкого цей показник становить 30-80 грамів на літр.