Скільки витримують ром?

Витримка рому. Витримка проводиться у нових або використаних дубових бочках протягом не менше 2 років, для міцних сортів – не менше 6 років. Після закінчення витримки ромовий спирт очищається активованим вугіллям, а потім змішується у необхідних пропорціях з водою, цукровим сиропом та відтінком.

Витриманий (Anejo) – витримується більше 5 років у дубових бочках. Культура його вживання нагадує ритуал розпиття віскі. Витриманий ром п'ється лише у чистому вигляді. Найвідомішою маркою є Bacardi (Бакарді).

Витримується напій протягом 12 місяців у бочках з білого американський дуб. Колір напою є абсолютно прозорим і дуже чистим. Смак рому вершково-кремовий, а аромат несе в собі нотки солодощі соку цукрової тростини та легкої деревної терпкості. Можна пити у чистому вигляді та у складі коктейлів.

У багатьох країнах потрібно не менше року витримки для рому. Витримка зазвичай здійснюється у використаних бочках від бурбона, але може також здійснюватися у бочках із нержавіючої сталі або дерев'яних бочках інших типів. Особливо цінуються бочки та барила, в яких до цього наполягався херес або хересний бренді.