Витриманий (Anejo) – витримується більше 5 років у дубових бочках. Культура його вживання нагадує ритуал розпиття віскі. Витриманий ром п'ється лише у чистому вигляді. Найвідомішою маркою є Bacardi (Бакарді).
Витримується напій протягом 12 місяців у бочках з білого американський дуб. Колір напою є абсолютно прозорим і дуже чистим. Смак рому вершково-кремовий, а аромат несе в собі нотки солодощі соку цукрової тростини та легкої деревної терпкості. Можна пити у чистому вигляді та у складі коктейлів.
У багатьох країнах потрібно не менше року витримки для рому. Витримка зазвичай здійснюється у використаних бочках від бурбона, але може також здійснюватися у бочках із нержавіючої сталі або дерев'яних бочках інших типів. Особливо цінуються бочки та барила, в яких до цього наполягався херес або хересний бренді.